Изработка на уеб сайт цена от Web IT Solutions. Професионална изработка на сайт цена, Wordpress сайт цена. Изработка на уеб сайт София, Изработка на уеб сайт Варна, Изработка на уеб сайт Пловдив Изработка на онлайн магазин и SEO оптимизация

Начало НовиниАнализиСъбитияАвстрия: 30 млн.евро годишна подкрепа за зелената енергия

Върни се назад

Назад

Австрия: 30 млн.евро годишна подкрепа за зелената енергия

Австрия: 30 млн.евро годишна подкрепа за зелената енергия

Понастоящем, скорошните изменения в Австрийския закон за ВЕИ се преоценяват. Бъдещите промени са свързани с увеличаване на годишното субсидиране на електроенергията от ВЕИ от 21 на 30 млн. евро. Операторите на ВЕИ-електроцентрали ще се възползват от гарантирани „feed-in“  тарифа за период от 13-15 години.

 

За да се намали настоящия списък от „чакащи“ са предвидени допълнителни 97 млн. евро.

За да получи тези допълнителни приходи и съответно  – да се премине към следващия „чакащ“, операторът на съответната ВЕИ-мощност ще трябва да се съгласи на по-ниска „feed-in“ тарифа.

 

В допълнение, от австрийското министерство на икономиката и енергетиката посочват, че подкрепата за зелена електроенергия ще бъде свързана с мрежовите тарифи като по този начин енергоинтензивните индустрии ще заплащат пропорционално по-малки суми. ЕК отхвърли предишното австрийско предложение за поставяне на горна граница, целяща да защити конкурентоспособността на австрийската индустрия. Тогава министерството репликира, че ЕК е допуснала подобни мерки и схеми във Франция и Германия, което дава основание за обжалване на решението на ЕК.

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Сподели: