Изработка на уеб сайт цена от Web IT Solutions. Професионална изработка на сайт цена, Wordpress сайт цена. Изработка на уеб сайт София, Изработка на уеб сайт Варна, Изработка на уеб сайт Пловдив Изработка на онлайн магазин и SEO оптимизация

Начало НовиниАнализиСъбитияГермания: 100 000 домашни газови централи заместват две АЕЦ

Върни се назад

Назад

Германия: 100 000 домашни газови централи заместват две АЕЦ

Германия: 100 000 домашни газови централи заместват две АЕЦ

Немският енергиен доставчик LichtBlick инсталира първите си домашни централи за битови и стопански потребители в Хамбург, Германия. Тези централи се захранват с EcoBlue – природен газ и представляват компактни комбинирани мощности за производство на топлинна и електрическа енергия (CHP), произведени от Volkswagen ексклузивно за LichtBlick. С технологията EcoBlue от Volkswagen, потреблението на енергия се намалява с до 40% в сравнение с конвенционалната топлинна и електроенергия.

През следващите няколко години, производството и продажбите на инсталациите трябва да бъдат засилени в съответствие с плана на дружествата. В дългосрочен аспект LichtBlick планира да свърже 100 000 от тези централи като по този начин ще се образува най-голямата немска виртуална газова електроцентрала. Тези децентрализирани централи ще имат същия капацитет като две атомни електроцентрали. Произвежданата от тях електрическа енергия ще балансира нестабилното производство от вятърни генератори и слънчеви съоръжения. Топлината, която се генерира, ще бъде на разположение за местно отопление и топла вода.

Volkswagen и LichtBlick се споразумяха за енергийно партньорство през септември 2009 година. Volkswagen произвежда EcoBlue когенерационните централи в Salzgitter завода си.
Тези домашни централи са с минимален капацитет за производство на 40 000 кВтч топлинна енергия, което означава, че са подходящи за много големи еднофамилни жилища, сгради с два или три апартамента, малки предприятия и обществени и социални заведения като училища и църкви.
В допълнение към частните собственици на жилища, сред първите клиенти на LichtBlick се включи отдела по почистването на града в Хамбург. Започна инсталирането на новите инсталации в общо 30 предприятия в региона.

Освен в Хамбург, LichtBlick вече е полага усилия за продажби и в Берлин, Бремен, Есен, Лайпциг и Щутгарт, както и в района на Брауншвайг, Волфсбург и Залцгитер. Централата остава собственост на LichtBlick, която наема от клиента „котелно“ помещение. Клиентът плаща само монтажа, който е в размери, започващи от € 5000. LichtBlick поема и разходите по демонтаж на старите газоотоплителни системи, както и цялостното обслужване, ремонт и поддръжка на новите инсталации.

Още по темата:

www.lichtblick.de

www.volkswagenag.com

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Сподели: