Изработка на уеб сайт цена от Web IT Solutions. Професионална изработка на сайт цена, Wordpress сайт цена. Изработка на уеб сайт София, Изработка на уеб сайт Варна, Изработка на уеб сайт Пловдив Изработка на онлайн магазин и SEO оптимизация

Начало НовиниАнализиСъбитияГръцката газова компания Depa с интерес към нови водородни проекти

Върни се назад

Назад

Гръцката газова компания Depa с интерес към нови водородни проекти

Гръцката газова компания Depa с интерес към нови водородни проекти

Advent Technologies Holdings, Inc., лидер в областта на иновациите при горивните клетки и водородните технологии, обяви в началото на миналата седмица подписването на Меморандум за разбирателство с DEPA Commercial S.A., водещ вносител на тръбопроводен газ и втечнен природен газ („LNG“) в Гърция, за стратегическо сътрудничество по водородни проекти от общ интерес.

Меморандумът за разбирателство определя рамката на предстоящо взаимно обвързващо споразумение. Страните са постигнали предварително съгласие за следните действия:

  • Сътрудничество в областта на производството на екологично чист водород като гориво с участието на други големи индустриални партньори.
  • Съвместно разработване на патентована и силно диференцирана система за комбинирано производство на енергия, готова за масово производство, с ефективност, доближаваща се до 90 %, и с възможности за работа с няколко вида горива (водород, природен газ, екогорива), която може да отговори на ключовите настоящи, бъдещи, както и на режимите на работа в мрежата и извън нея.
  • Създаване на иновационен център за гръцката индустрия за водород и горивни клетки и разработване на синергии за насърчаване на водородните и свързаните с тях технологии.

Главният изпълнителен директор на DEPA, д-р Константинос Ксифарас, заяви: „Сътрудничеството ни с Advent бележи още един важен етап в развитието на водородните технологии в нашата страна. DEPA следи отблизо и активно настоява за развитието на водородния сектор, докато Advent разполага с богат опит в областта на електрохимията и инженерството, както и с глобален мащаб на дейност и производствен отпечатък. Очакваме с нетърпение да работим с екипа от експерти на Advent, допринасяйки за диверсификацията на националния енергиен микс и сигурността на енергийните доставки, като същевременно укрепваме националната икономика.


Advent Technologies Holdings, Inc. е американска корпорация, която разработва, произвежда и сглобява цялостни системи за горивни клетки, както и доставя на клиентите си важни компоненти за горивни клетки в сектора на възобновяемата енергия. Седалището на Advent е в Бостън, Масачузетс, с офиси в Калифорния, Гърция, Дания, Германия и Филипините. С повече от 150 издадени, очаквани и лицензирани патента за технологии за горивни клетки, Advent притежава интелектуалната собственост за HT-PEM от следващо поколение, която позволява на различни горива да функционират при високи температури и екстремни условия – предлагайки гъвкав вариант за гориво за автомобилния, авиационния, отбранителния, нефтения и газовия, морския и енергийния сектор. За повече информация посетете www.advent.energy.

DEPA е компанията, която въведе природния газ в Гърция и една от най-големите гръцки компании за природен газ, която се занимава с доставка и търговия на природен газ. Сключва дългосрочни договори за доставка на природен газ по тръбопроводи и втечнен природен газ и подкрепя наличността и сигурността на доставките в страната и същевременно развива важни инициативи, за да може Гърция да играе съществена роля като център за транзит на природен газ към Европа от страни с богати залежи на природен газ. DEPA заема позицията на съпредседател на една от шестте кръгли маси на АЛИАНСА ЗА ЧИСТ ВОДОРОД, създаден от Европейската комисия, чиято цел е да разработва и насочва инвестиции за улесняване и изпълнение на стратегията на ЕС за водорода чрез създаване на специални „ВАЖНИ ПРОЕКТИ ОТ ОБЩ ЕВРОПЕЙСКИ ИНТЕРЕС“.

Изтоник: Advent Technologies Holdings

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Сподели: