Начало НовиниАнализиСъбитияДългосрочна стратегия за смекчаване на изменението на климата до 2050 г.

Върни се назад

Назад

Дългосрочна стратегия за смекчаване на изменението на климата до 2050 г.

Дългосрочна стратегия за смекчаване на изменението на климата до 2050 г.

Проект на Дългосрочна стратегия за смекчаване на изменението на климата до 2050 г. на България е публикуван за обществено обсъждане в Портала за обществени консултации

На 1 септември 2022 г. Министерството на околната среда и водите публикува за двуседмично обсъждане документа на strategy.bg.

„С цел осигуряване на координиран и съгласуван подход в целия ЕС и в съответствие със стратегическата визия за нисковъглеродна Европа до 2050 г., всяка държава членка (ДЧ) беше длъжна да представи на Европейската комисия (ЕК) Дългосрочна стратегия в областта на климата до 2050 г. в срок до 01 януари 2020 г.
Проектът на Дългосрочната стратегия за смекчаване на изменението на климата до 2050 г. на България е изготвен от избрани от Европейската комисия консултанти в рамките на предоставяна от ЕК техническа помощ в съответствие с изискванията на чл. 15 от Регламент (ЕС) 2018/1999 относно управлението на Енергийния съюз и действията в областта на климата.
Дългосрочната стратегия се основава на Интегрираният план в областта на енергетиката и климата на Република България 2021 – 2030 г. (ИПЕК) и очертава основните изводи от оценката на потенциала на България, базирана на енергийно и климатично моделиране, като надгражда  ИНПЕК и включва периода след 2030 г.
Дългосрочната стратегия посочва пътища за развитие на енергийната система след 2030 г., за да бъдат спазени целите за значително намаляване на емисиите.“

Проект на LTS 2050.pdf

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Сподели: