Начало НовиниАнализиСъбитияЕК с нов инструмент за улесняване на статистическите трансфери на енергия от ВЕИ

Върни се назад

Назад

ЕК с нов инструмент за улесняване на статистическите трансфери на енергия от ВЕИ

ЕК с нов инструмент за улесняване на статистическите трансфери на енергия от ВЕИ

Наскоро ЕК стартира нов уебсайт за улесняване на статистическите трансфери на възобновяема енергия между страните от ЕС. Платформата на Съюза за развитие на възобновяеми източници (URDP) предоставя преглед на излишъка на  база статистически данни в 27-те държави от ЕС и включва „механизъм за съпоставяне“, който показва опции за потенциални споразумения за статистически трансфери и свързаните условия, като напр. обеми и цена.

Платформата, също така, предоставя насоки как да се подготви споразумение. Моментът се счита за силно подходящ, тъй като платформата ще даде възможност на страните от ЕС да покрият „липсите“ до целта си за 2020 г. за дял от възобновяеми източници. Това, също така, ще позволи да се планират нови трансфери, като се подпомогне запазване на траекторията към целите за 2030 г.

Статистическите трансфери са един от 3-те типа механизми за сътрудничество по линия на постигане целите за възобновяемата енергия, създадени по силата на Директивите за възобновяема енергия 2009/28/ЕО и 2018/28/ЕО.

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Сподели: