Изработка на уеб сайт цена от Web IT Solutions. Професионална изработка на сайт цена, Wordpress сайт цена. Изработка на уеб сайт София, Изработка на уеб сайт Варна, Изработка на уеб сайт Пловдив Изработка на онлайн магазин и SEO оптимизация

Начало НовиниАнализиСъбитияЕлектроенергийната политика

Върни се назад

Назад

Електроенергийната политика

Електроенергийната политика

Златната ера за природния газ може да идва – но какво да кажем за електричеството? По-рано тази седмица European Energy Review съобщиха, че имаше много усмихнати лица в 16-та Европейска конференция на природен газ на International Gas Union (IGU), която се проведе в Осло в началото на този месец. Газът – както се чувстваше сред бизнес лидерите – е вълната на бъдещето.

 

Една седмица по-късно, в близост до Стокхолм, Европейската асоциация на електрическата индустрия Eurelectric проведе годишна конференция. Тук, обаче, лицата изглеждаха много по-притеснени. Електрическата индустрия е изправена пред безпрецедентни предизвикателства. От нея се очаква да осигури сигурна и достъпна енергия, докато се изисква в същото време да се подложи и на „зелени“ трансформации. Както Херман фон Ромпуй, председател на Европейския съвет, каза: „Европейският съюз вярва в нов модел на растеж – зелен растеж“ – и  електроенергийния сектор е този, който трябва да осигури това.

 

За повече сигурност, Eurelectric се подписа върху европейските амбиции на Комисията за изменението на климата – но го разглежда спорните технологии като ядрената енергия и улавянето и съхранението на въглероден двуокис като абсолютно необходими елементи от пътната карта за декарбонизация. Това са точно въпросите, по които политическите лидери проявяват себеси като лесни за подвеждане в резултат на обществена съпротива.

 

По-общо казано, лидери от индустрията усещат, че променящото се поведение на политиците днес поставя под въпрос стабилността на цялата структура на енергийния пазар, която Европейският съюз се счита, че създава – и това е необходимо за активизиране на инвестициите.

Още по темата:

Цялата статия

 

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Сподели: