Изработка на уеб сайт цена от Web IT Solutions. Професионална изработка на сайт цена, Wordpress сайт цена. Изработка на уеб сайт София, Изработка на уеб сайт Варна, Изработка на уеб сайт Пловдив Изработка на онлайн магазин и SEO оптимизация

Начало НовиниАнализиСъбитияЕфективност -Да! По-високи цени – Не!

Върни се назад

Назад

Ефективност -Да! По-високи цени – Не!

Ефективност -Да! По-високи цени – Не!

„Повече енергийната ефективност, да! – но плащаме повече за нея, не!“ Второто проучване на Евробарометър за енергетиката през тази година представя ясни резултати за политиците и енергийните компании. В триъгълника между целите на енергийната политика – сигурност на доставките, ниски въглеродни емисии и достъпност – гражданите много ясно поставят приоритет на цените. Независимо от това в обща класация на значимостта на различните енергийни предизвикателства  енергийната ефективност е на последно място (16%), след цените (29%), насърчаване на ВЕИ (27%), както и сигурността на доставките (20%).

Що се отнася до мрежите, европейските граждани смятат, че една по-интегрирана мрежа ще доведе до по-ниски цени на енергията. Не е изненадващо, че приоритетите на гражданите се различават според държавата-членка, в зависимост от специфичните национални въпроси. По този начин страните от Централна Европа подчертават изрично нуждата от сигурност на доставките и солидарност, но отдават по-малко значение на климатичните въпроси и разнообразяването на електроенергийния микс.

Още по темата:

 Допълнителна информация за изследването:

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Сподели: