Изработка на уеб сайт цена от Web IT Solutions. Професионална изработка на сайт цена, Wordpress сайт цена. Изработка на уеб сайт София, Изработка на уеб сайт Варна, Изработка на уеб сайт Пловдив Изработка на онлайн магазин и SEO оптимизация

Начало НовиниАнализиСъбитияЗадвижване на енергийния преход чрез ефективни мрежови тарифи

Върни се назад

Назад

Задвижване на енергийния преход чрез ефективни мрежови тарифи

Задвижване на енергийния преход чрез ефективни мрежови тарифи

Ефективните мрежови тарифи ли са липсващата част в енергийния преход?

Разпределителните мрежи са изключително важен енергиен актив. Техният тарифен дизайн може да играе важна роля за улесняване на енергийния преход и позволява разпространението на електрификацията. Като влияят върху силата на ценовите сигнали, те могат да повлияят на поведението на всички участници на енергийния пазар. Но как най-добре да се структурират тези тарифи? Кои разходи трябва да бъдат отразени и кои намалени?

Докладът на Eurelectric Powering the Energy Transition through Efficient Network Tariffs изследва дали определянето на мрежови тарифи – за да се предложи оптимална полза за потребителите и операторите на мрежата – е липсващата част в дизайна на пазара, който поддържа ефективното използване на мрежата и стимулира нови употреби на електроенергия. Правилното определяне на тези тарифи е от решаващо значение за задвижването на Electric Decade.

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Сподели: