Начало НовиниАнализиСъбитияЗа нас

Върни се назад

Назад

За нас

Институтът за енергиен мениджмънт (ЕMI) е неправителствена организация, която започва своята дейност през юни 2010. Мисията ѝ е да допринася за устойчивото развитие на българската енергетика и интеграцията ѝ по отношение на политиките, стратегическите насоки и механизми за насърчаване на енергийната трансформация на Европейския съюз. Подобряването на международното сътрудничество и взаимстването на международен опит цели въвеждането на утвърдени добри практики в България.

EMI в ролята си на институт за публична политика предлага иновативни идеи в сферата на енергетиката като представя изследвания, използвайки академичен подход. EMI предоставя неутрална платформа за контакти и информационен обмен като създава предпоставки за сътрудничество в мрежа и активно създава партньорства в различните сфери на дейността си. EMI допринася за повишаването на квалификацията както на експертите от сектора, така и на студентите. Подобряването на ориентацията на потребителите по енергийни теми и натрупването на публично познание по енергийни въпроси се осъществяват чрез предоставяне на достъпна информация. За целта EMI съдейства активно с медиите като отдава и съществено значение на многообразните съвременни форми на интернет комуникацията.

От март 2014 г. EMI е представител за България на най-голямата браншова асоциация на електроенергийната индустрия в Европа – EURELECTRIC.

Сподели: