Изработка на уеб сайт цена от Web IT Solutions. Професионална изработка на сайт цена, Wordpress сайт цена. Изработка на уеб сайт София, Изработка на уеб сайт Варна, Изработка на уеб сайт Пловдив Изработка на онлайн магазин и SEO оптимизация

Начало НовиниАнализиСъбитияИзвънредно заседание на Съвета на ЕС, част Енергетика

Върни се назад

Назад

Извънредно заседание на Съвета на ЕС, част Енергетика

Извънредно заседание на Съвета на ЕС, част Енергетика

В отговор на последните международни събития в някои държави от Севера Африка и природното бедствие в Япония, ЕС свиква извънредно заседание на 21 март 2011г. на енергийните министри за преглед на ситуацията и обмяна на виждания, свързани с отражението им върху световните енергийни пазари и енергийния сектор на ЕС.

Унгарското Председателство на ЕС отбелязва спешната необходимост от по-широка оценка на произтичащата от тези събития ситуация в енергийния сектор, и на реакцията на ЕС, като се отчетат насоките на европейската енергийна политика, договорени от Европейския съвет и Енергийния съвет, както и наблюденията на Международната агенция по енергетика и Международната агенция за атомна енергия.

На заседанието се очаква да бъде направен преглед на актуалното състояние на енергийния сектор в държавите – членки и обмен на виждания по реакцията, която вече е в ход, или която трябва да се предприеме на европейско и на национално ниво в краткосрочен и дългосрочен аспект.

Още по темата:

www.consilium.europa.eu

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Сподели: