Изработка на уеб сайт Изработка на уебсайт Изработка на сайт Изработка на сайтове Изработка на сайтове Варна Изработка на сайтове София Изработка на уеб сайт София Варна Пловдив SEO оптимизация сео оптимизация оптимизация за google оптимизация за търсачки курсове по немски език курсове по английски език
Изработка на уеб сайт Изработка на уебсайт Изработка на сайт Изработка на сайтове Изработка на сайтове Варна Изработка на сайтове София Изработка на уеб сайт София Варна Пловдив SEO оптимизация сео оптимизация оптимизация за google оптимизация за търсачки курсове по английски език курсове по немски език

Начало НовиниАнализиСъбитияКалоян Стайков за БНР: Основният натиск ще дойде през топлофикациите заради по-високата цена на природния газ

Върни се назад

Назад

Калоян Стайков за БНР: Основният натиск ще дойде през топлофикациите заради по-високата цена на природния газ

Калоян Стайков за БНР: Основният натиск ще дойде през топлофикациите заради по-високата цена на природния газ

Цените на енергийните ресурси се увеличават, което означава, че ще се увеличат и у нас

Интервю на Юлияна Корнажева с Калоян Стайков

„По-добрият вариант е, ако Народното събрание избира членовете на КЕВР, защото той е по-малко политически орган, той е избор на хората все пак. При предния вариант членовете се избираха от МС и тогава имаше забавени процедури и натискът върху този регулатор беше много сериозен“, посочи в „Преди всички“ икономистът от Института за енергиен мениджмънт Калоян Стайков за откриващата се процедурата за избор на членове на КЕВР от отиващия си 46-и парламент.

„Все пак през парламента има изслушвания, все пак има по-предвидима и ясна процедура. Сега трябва да изберем процедура, която работи по-добре при нас. Различните страни използват различи процедури.

Но мисля, че няма да има време този парламент, според мен, да направи тези стъпки. Няма време най-малкото да се проведе цялата процедура“, каза още Калоян Стайков.

Във връзка с темата ще се повишат ли цените на тока и парното, Калоян Стайков отговори:

„Виждам очевиден натиск от страна на политици, и от омбудсмана, който би трябвало да е малко по-експертна институция, вместо да търси социални функции, и този натиск оказва влияние върху енергийния регулатор.

Оттук насетне виждаме, че цените на енергийните ресурси се увеличават, което означава, че ще се увеличат и у нас – това е неизбежно.

Регулираната цена е фиксирана за целия период, говоря за цената на парното, има възможност за промени, ако има промени при цените на топлофикациите основно. За момента основният натиск ще дойде през топлофикационните централи заради по-високата цена на природния газ“, каза още Стайков.

Още по темата в звуковия файл на страницата на Българското национално радио.

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Сподели: