Изработка на уеб сайт цена от Web IT Solutions. Професионална изработка на сайт цена, Wordpress сайт цена. Изработка на уеб сайт София, Изработка на уеб сайт Варна, Изработка на уеб сайт Пловдив Изработка на онлайн магазин и SEO оптимизация

Начало НовиниАнализиСъбитияМрежата в Унгария с изчерпан капацитет за присъединяване на ВЕИ мощности

Върни се назад

Назад

Мрежата в Унгария с изчерпан капацитет за присъединяване на ВЕИ мощности

Мрежата в Унгария с изчерпан капацитет за присъединяване на ВЕИ мощности

На 2 май 2022, унгарският преносен оператор MAVIR обяви нулев капацитет за присъединване на ВЕИ мощности. 

Унгария е изчерпала наличния капацитет за присъединяване към мрежата на зависими от времето електроцентрали, което разочарова унгарските разработчици и инвеститори на слънчева енергия, съобщи Euractive, позовавайки се на portfolio.hu.

MAVIR, операторът на преносна система, определи количеството зависими от времето производствени мощности, които могат да бъдат присъединени в електроенергийната система на 0 (MVA) на 2 май. Текущият свободен капацитет на трансформаторните станции с високо напрежение също е 0. Това означава, че по тръжната процедура не могат да се приемат нови заявки за свързване. Вместо това, нови заявки за присъединяване трябва да се подават по индивидуална процедура, която е по-сложна и изисква тези, които се свързват към мрежата, да поемат разходите за свързващата инфраструктура.

Вместо типичните преди години няколко големи производители, източникът на електроенергия сега е силно децентрализиран, състоящ се от много малки, главно зависими от времето производители. В момента унгарската електроенергийна система разполага с около 3000 мегавата (MW) индустриален и битов капацитет за слънчева енергия. Динамиката на растежа на производството на слънчева енергия е добре илюстрирана от факта, че комбинираният капацитет на инсталираните слънчеви панели се е увеличил десетократно за пет години и може да се очаква по-нататъшно разширяване на слънчевата енергия при бита, така че съществуващите 1000 MW могат да нарастнат двойно за 1-2 години. В допълнение към сегашните 3000 MW производство от възобновяеми източници има интерес за още най-малко 5000 MW да бъдат присъединени към електроразпределителната и електропреносната мрежа. Настоящото решение на мрежовите лицензианти относно допустимостта на новите нужди от присъединяване не означава прекратяване на развитието на производството на зелена енергия; Въпреки това, инфраструктурата и гъвкавостта на системата трябва да бъдат синхронизирани с бързия растеж на зависими от времето производители, за да се поддържа сигурно енергийно снабдяване. 

За повече информация:

  1. MAVIR
  2. Hunagary runs out of capacity, no new solar plants, Euractive

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Сподели: