Изработка на сайт Изработка на уеб сайт Изработка на уебсайт Изработка на сайтове Изработка на сайтове Варна Изработка на сайтове София Изработка на уеб сайт София Варна Пловдив SEO оптимизация сео оптимизация оптимизация за google оптимизация за търсачки курсове по немски език курсове по английски език
Изработка на уеб сайт Изработка на уебсайт Изработка на сайт Изработка на сайтове Изработка на сайтове Варна Изработка на сайтове София Изработка на уеб сайт София Варна Пловдив SEO оптимизация сео оптимизация оптимизация за google оптимизация за търсачки курсове по английски език курсове по немски език

Начало НовиниАнализиСъбитияМрежови кодекси за системи, захранвани от възобновяеми източници

Върни се назад

Назад

Мрежови кодекси за системи, захранвани от възобновяеми източници

Мрежови кодекси за системи, захранвани от възобновяеми източници

IRENA публикува доклад с най-новите разработки и добри практики за разработване на кодекси за присъединяване към мрежата за енергийни системи с висок дял на променлива възобновяема енергия – слънчева, фотоволтаична и вятърна. Анализът е актуализация на доклада на IRENA от 2016 г. „Увеличаване на променливата енергия от възобновяеми източници: ролята на мрежовите кодекси“.

Налице е спешна необходимост от приемане на решения за чиста енергия, за да се справим с нарастващото търсене на енергия и да заменим съществуващите замърсяващи генератори. Включването на променливата енергия от възобновяеми източници въвежда предизвикателства при експлоатацията на системата. Тъй като енергията от възобновяеми източници е променлива, несигурна, с ограничено местоположение и инверторна, а замества конвенционалните синхронни технологии за производство. Освен това електроенергийната система става все по-децентрализирана, дигитализирана и секторите на крайното потребление – все по-електрифицирани. Тези тенденции насочват растежа на електроенергийната система в нова и различна посока. Всичко това е свързано с разходи за експлоатацията на системата, която трябва да гарантира, че системата е стабилна по всяко време.

Мрежовите кодекси играят решаваща роля за изграждането на доверие между системните оператори и заинтересованите страни. Те остават един от основните инструменти за гарантиране на сигурността на доставките на електроенергийната система по всяко време. Кодексите за присъединяване към мрежата определят техническите изисквания, правилата и поведението на всички активни участници в електроенергийната система, включително генераторите на електроенергия, регулируемите товари, устройствата за съхранение и други. Кодексите за присъединяване към мрежата се развиват, за да се даде възможност за безопасно присъединяване на иновативни технологии към мрежата, без да се нарушава надеждността на доставките.

В настоящия доклад се разглеждат най-новите разработки и опит, свързани с техническите изисквания за свързване на променливи генератори на енергия от възобновяеми източници и базови технологии, като например съхранение, електрически превозни средства или гъвкаво търсене.

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Сподели: