Начало НовиниАнализиСъбитияНедостиг на трансформатори за разпределителни системи в САЩ

Върни се назад

Назад

Недостиг на трансформатори за разпределителни системи в САЩ

Недостиг на трансформатори за разпределителни системи в САЩ

Експерти алармираха за недостиг на трансформатори за разпределителните системи в САЩ, което представлява сравнително нов проблем и е отделен от по-дългогодишния недостиг на трансформатори за големите енергийни системи. И двата проблема обаче представляват заплаха за сигурността на мрежата и водят до увеличаване на разходите.

Цената на големите трансформатори е нараснала от 20% до 50% от 2020 г. насам, казва Дейв Рупърт, главен изпълнителен директор на Grid Assurance за UTILITYDIVE. Компанията поддържа оборудване за големи енергийни системи за абонати или за свободна продажба. Времето за закупуване на оборудването е нараснало от 16-20 месеца до 20-39 месеца  спрямо преди година, според Рупърт.
В писмо от 18 ноември APPA, заедно с Edison Electric Institute, който представлява компаниите за комунални услуги, Националната асоциация на електрическите кооперативи в селските райони и групите на строителите на жилища, призова ръководствата на Камарата на представителите и на Сената да отделят 1 милиард долара тази година за изпълнение на Закона за отбранителното производство (Defense Production Act), за да се обърне специално внимание на кризата във веригата за доставки на трансформатори за електроразпределение.

Повече подробности: Utilities sound alarm over distribution transformer shortage as procurement times surpass 1 year and costs triple

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Сподели: