Начало НовиниАнализиСъбитияОбществено обсъждане на Актуализиран Интегриран план Енергетика и климат 2021-2030

Върни се назад

Назад

Обществено обсъждане на Актуализиран Интегриран план Енергетика и климат 2021-2030

Обществено обсъждане на Актуализиран Интегриран план Енергетика и климат 2021-2030

Министерството на енергетиката публикува на 22.12.2023 г. за обществено обсъждане проект на актуализация на Интегриран план в областта на енергетиката и климата на Република България 2021-2030 г.

В изпълнение на член 14 от Регламент (ЕС) 2018/1999 относно управлението на Енергийния съюз страните членки имат ангажимент да представят на Комисията проектите си на актуализирани планове енергетика и климат, в които да бъдат отразени бележките и коментарите на ЕК по първоначалните документи от 2020 г. и да бъдат съобразени по-амбициозните климатични цели от Европейската зелена сделка и Европейския закон за климата, Пакета „Готови за 55“, Плана RЕPowerEU, Плановете за възстановяване и устойчивост.

Министерство на енергетиката и Министерство на околната среда и водите, подпомогнати от компетентните ведомства, в т.ч. Министерството на финансите, Министерството на икономиката и индустрията, Министерството на иновациите и растежа, Министерство на транспорта и съобщенията, Министерство на труда и социалната политика, Министерство на образованието и науката, Министерството на регионалното развитие и благоустройството, Министерството на земеделието и храните, Изпълнителна агенция по горите и Агенцията за устойчиво енергийно развитие,  работят съвместно по актуализацията на Плана.

Заинтересованите страни могат да изпращат своите предложения и становища по така предложените текстове в срок до 22 януари 2024 г. на електронен адрес: necp@me.government.bg

Интегриран план в областта на енергетиката и климата на Република България

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Сподели: