Изработка на сайт Изработка на уеб сайт Изработка на уебсайт Изработка на сайтове Изработка на сайтове Варна Изработка на сайтове София Изработка на уеб сайт София Варна Пловдив SEO оптимизация сео оптимизация оптимизация за google оптимизация за търсачки курсове по немски език курсове по английски език
Изработка на уеб сайт Изработка на уебсайт Изработка на сайт Изработка на сайтове Изработка на сайтове Варна Изработка на сайтове София Изработка на уеб сайт София Варна Пловдив SEO оптимизация сео оптимизация оптимизация за google оптимизация за търсачки курсове по английски език курсове по немски език

Начало НовиниАнализиСъбитияОт 01/07/2022 цената на електрическата енергия за бита се повишава средно с 3,4%

Върни се назад

Назад

От 01/07/2022 цената на електрическата енергия за бита се повишава средно с 3,4%

От 01/07/2022 цената на електрическата енергия за бита се повишава средно с 3,4%

Днес Комисията за енергийно и водно регулиране прие решение, с което се утвърждават цени в сектор „Електроенергетика“ за новия регулаторен период 1.07.2022 – 30.06.2023 г.

От 1 юли цената на електроенергията за битовите потребители се повишава средно с 3,4 %. За клиентите на „Електрохолд Продажби“ изменението на крайната цена е с 2,70 %, за „ЕВН България Електроснабдяване“  – с 3,47 %, за клиентите на „ЕНЕРГО-ПРО Продажби“ – с 4,45 %. В тези ценови повишения са отразени както цената на електроенергията, така и цените на мрежовите услуги.

КЕВР посочва, че увеличението (средно) от 3,4% е в резултат на  предприетите от Комисията регулаторни мерки: премахване на компонентата „задължения към обществото“, увеличаване на квотата на АЕЦ Козлодуй от 20% на 30% за новия ценови период 2022/2023, както и премахване на премиите за значителна част от ВЕИ производителите, и пренасочване на освободения финансов ресурс за намаляване на цените на битовите клиенти.

„Като резултат на минималното увеличение от 3,4% цените на електроенергията за битовите потребители в България остават най-ниските в цяла Европа. Това защитава българските домакинствата от шоковото повишение в резултат на войната в Украйна, при което цената на електроенергията в битовия сектор се повиши с 45% в останалата част на континента.“ (КЕВР)

Вижте решението на КЕВР тук.

 

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Сподели: