Изработка на уеб сайт цена от Web IT Solutions. Професионална изработка на сайт цена, Wordpress сайт цена. Изработка на уеб сайт София, Изработка на уеб сайт Варна, Изработка на уеб сайт Пловдив Изработка на онлайн магазин и SEO оптимизация

Начало НовиниАнализиСъбитияОферта, която Европа не може да откаже

Върни се назад

Назад

Оферта, която Европа не може да откаже

Оферта, която Европа не може да откаже

Може ли и трябва ли Европа да последва американския пример и да отдели големи ресурси за разработването на неконвенционални запаси на газ? Само няколко са въпросите, които са по-важни за бъдещето на европейския енергиен пазар, отколкото този. За съжаление, европейските политици се колебаят и не са консенсусни по въпросите за шистовия газ. Европейската комисия също няма твърдо мнение все още, същото е положението и с повечето държави-членки на ЕС като Германия и Холандия. Полша подкрепя шистовия газ, в Обединеното кралство също изглеждат готови да последват полския пример. Във Франция, от друга страна, засега е забранено проучването на шистоявия газ.

Но това колебание не се отнася само до европейски политици. В интервю за European Energy Review, Франк Умбах, асоцииран директор на новият, базиран в Лондон think-tank European Centre for Energy and Resource Security (EUCERS), отбелязва, че европейските енергийни компании са също точно толкова без решение какво да се прави с този „нов“, потенциално огромен енергиен ресурс, колкото и политиците. Той посочва, че до този момент, повечето от инициативите относно шистовия газ в Европа идват от американски, австралийски и британски компании. Силни стари мултиютилити компании в Европа като EoN, RWE, EDF, Enel и Vattenfall остават до голяма степен скептични по отношение на възможностите, които шистовия газ предлага.

Това, твърди г-н Умбах, е стратегическа грешка. Той е убеден, че шистовия газ предлага на Европа уникална възможност да намали зависимостта си от външни енергийни доставчици и радикално да промени структурата на енергийния пазар в своя полза. В нов доклад, изготвен за EUCERS, който е част от Департамента по военна наука в Кралския колеж, се търси решение на основните екологични, икономически и политически предизвикателства на шистовия газ и се заключава, че шистовия газ е оферта, която Европа не може да откаже.

Още по темата от източника:

 European Energy Review

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Сподели: