Изработка на уеб сайт цена от Web IT Solutions. Професионална изработка на сайт цена, Wordpress сайт цена. Изработка на уеб сайт София, Изработка на уеб сайт Варна, Изработка на уеб сайт Пловдив Изработка на онлайн магазин и SEO оптимизация

Начало НовиниАнализиСъбитияПовече от половината домакинства в България притежават климатици

Върни се назад

Назад

Повече от половината домакинства в България притежават климатици

Повече от половината домакинства в България притежават климатици

Процентът на домакинствата, които притежават климатици съществено се е повишил в рамките на една календарна година според последните публикувани данни на НСИ.

През 2022 г. повече от половината от домакинствата (54,2% от домакинствата) в страната са снабдени с този вид енергоефективни електрически уреди за отопление и охлаждане или ръст от 17% спрямо 2021. Преди 14 години едва 13,1% от домакинствата са притежавали климатици.

Данните показват, че по-голямата част от домакинствата в градовете разполагат с климатици (61,5% от домакинствата). Домакинствата, които живеят в селата и разполагат с климатици също значително са нараснали. През 2022 г. те са 32,2% или ръст от 65% спрямо предходната година. За съпоставка, през 2008 г. само 4,2% от домакинствата в селата са притежавали климатици.

СНАБДЕНОСТ НА ДОМАКИНСТВАТА С КЛИМАТИЦИ ПРЕЗ 2022 ГОДИНА, %

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Сподели: