Изработка на сайт Изработка на уеб сайт Изработка на уебсайт Изработка на сайтове Изработка на сайтове Варна Изработка на сайтове София Изработка на уеб сайт София Варна Пловдив SEO оптимизация сео оптимизация оптимизация за google оптимизация за търсачки курсове по немски език курсове по английски език
Изработка на уеб сайт Изработка на уебсайт Изработка на сайт Изработка на сайтове Изработка на сайтове Варна Изработка на сайтове София Изработка на уеб сайт София Варна Пловдив SEO оптимизация сео оптимизация оптимизация за google оптимизация за търсачки курсове по английски език курсове по немски език

Начало НовиниАнализиСъбитияПотреблението на газ в страната през първите шест месеца се придържа към обичайните нива

Върни се назад

Назад

Потреблението на газ в страната през първите шест месеца се придържа към обичайните нива

Потреблението на газ в страната през първите шест месеца се придържа към обичайните нива

Брутното потребление на природен газ (доставки на природен газ ) в страната за първото полугодие на 2022 е в размер на 1637 куб.м, което е 12, 1% по-ниско спрямо същия период на 2021, показват данните на НСИ> Следва да се отбележи, че потреблението на природен газ през първата половина на 2021 е изключително силно и бележи рекордни стойности от 1863 куб.м. Обичайно, потреблението през първата половина на годината се движи около 1650 куб.м. По време на началото на пандемията от Ковид 19 през 2020 потреблението на природен газ спадна до 1570 куб.м. за разглеждания период. Основни потребители на природен газ са компаниите от секторите на Енергетика и Химия.

Потребление на газ в страната

Добив на природен газ

Тенденцията за спад на местния добив на природен газ продължава. За първите шест месеца на година добивът е в размер на 12 куб.м. или 29,4% по-слаб спрямо референтния период на 2021.

Добив на природен газ в страната

Внос на природен газ

Вносът на газ е по-слаб спрямо референтния период на последните 5 години като изключим 2020 г., когато икономиката на страната беше под въздействието на здравните ограничения. За първото полугодие той е 1555 куб.м. или с 6% по-нисък спрямо 2021 г..

Внос на газ в страната

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Сподели: