Изработка на уеб сайт цена от Web IT Solutions. Професионална изработка на сайт цена, Wordpress сайт цена. Изработка на уеб сайт София, Изработка на уеб сайт Варна, Изработка на уеб сайт Пловдив Изработка на онлайн магазин и SEO оптимизация

Начало НовиниАнализиСъбитияПравила за екодизайн и енергийно етикетиране = 10% намалено ПЕП + спестени €60 млрд/г на потребителите

Върни се назад

Назад

Правила за екодизайн и енергийно етикетиране = 10% намалено ПЕП + спестени €60 млрд/г на потребителите

Правила за екодизайн и енергийно етикетиране = 10% намалено ПЕП + спестени €60 млрд/г на потребителите

Законодателството на ЕС относно екодизайна и енергийното етикетиране спомага за подобряване на енергийната ефективност и други аспекти на свързаните с енергията продукти, вариращи от електрически крушки до котли и перални. В сравнение с обичайното развитие на бизнеса или сценарий „без прилагане на политика“ (business-as-usual или “no-policy scenario”), общият ефект от прилагането на правилата на екодизайна и етикетирането се оценява като фактор, който е намалил потреблението на първична енергия в ЕС (и свързаните с него емисии на парникови газове) с около 10%, намалявайки потребителските разходи в ЕС с повече от 60 милиарда евро годишно (210 евро годишно за средно домакинство в ЕС) и носи множество други ползи за околната среда и потребителите.

Наскоро публикуваният доклад за отчитане на въздействието на екодизайна предлага богат набор от конкретни, практични примери за оценки за спестяване на енергия, общо и за всеки продукт. Тези политики (постепенно въведени през последните 3 десетилетия) например намалиха общото потребление на електроенергия в ЕС през 2020 г. с приблизително толкова, колкото общото производство на водна или вятърна енергия в Европа (или 2-3 пъти повече от слънчевите клетки), и спестиха около 1000 kWh/година за средно домакинство.

Европейската комисия се подготвя да представи актуализиран работен план за продукти, свързани с енергията, както и ревизирана рамка за екодизайн, като част от Инициативата за устойчиви продукти, в началото на 2022 г.

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Сподели: