Изработка на сайт Изработка на уеб сайт Изработка на уебсайт Изработка на сайтове Изработка на сайтове Варна Изработка на сайтове София Изработка на уеб сайт София Варна Пловдив SEO оптимизация сео оптимизация оптимизация за google оптимизация за търсачки курсове по немски език курсове по английски език
Изработка на уеб сайт Изработка на уебсайт Изработка на сайт Изработка на сайтове Изработка на сайтове Варна Изработка на сайтове София Изработка на уеб сайт София Варна Пловдив SEO оптимизация сео оптимизация оптимизация за google оптимизация за търсачки курсове по английски език курсове по немски език

Начало НовиниАнализиСъбитияПрилагане на споразумението за реципрочна солидарност между Франция и Германия за газ

Върни се назад

Назад

Прилагане на споразумението за реципрочна солидарност между Франция и Германия за газ

Прилагане на споразумението за реципрочна солидарност между Франция и Германия за газ

За да се засили сигурността на доставките, на 5 септември 2022 г. френският президент обяви споразумение за солидарност между Франция и Германия. По този начин Франция се ангажира да укрепи междусистемната си газова връзка с Германия, за да може да доставя газ на Германия през зимата на 2022/2023 г.. GRTgaz – френската компания за пренос на природен газ е с три терминала за внос на втечнен природен газ под неин контрол.

Единствената съществуваща точка на междусистемна връзка между Франция и Германия в Обергайлбах (Мозел) е проектирана да доставя газ единствено в посока Германия – Франция. Поради това GRTgaz трябва бързо да извърши технически промени, за да може да обърне посоката на действие на междусистемната връзка и да се определи тарифа за ползване на междусистемната връзка.

GRTgaz планира  готовност на работа на френската газопреносна система в посока Германия след 10 октомври с капацитет от 100 GWh/d. GRTgaz предлага да продава този капацитет под формата на дневен продукт, който може да се резервира ден напред.

Френският регулатор CRE приветства техническите усилия, положени от GRTgaz и напредъка на съвместната работа между GRTgaz и неговите германски партньори. Тази работа ще позволи бързото въвеждане на газов поток към Германия.

До 27 септември CRE ще продължи публичната консултация относно пазарните условия, предложени от GRTgaz  и тарифите, които ще бъдат прилагани.

За повече информация: CRE

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Сподели: