Изработка на уеб сайт цена от Web IT Solutions. Професионална изработка на сайт цена, Wordpress сайт цена. Изработка на уеб сайт София, Изработка на уеб сайт Варна, Изработка на уеб сайт Пловдив Изработка на онлайн магазин и SEO оптимизация

Начало НовиниАнализиСъбитияПърва инсталация за улавяне и съхрание на СО2

Върни се назад

Назад

Първа инсталация за улавяне и съхрание на СО2

Първа инсталация за улавяне и съхрание на СО2

Открита е първата пилотна инсталация за улавяне и съхранение на въглероден диоксид в Бриндизи, Италия

Проектът се изпълнява от италианската енергийна компания Енел и е съ-финансиран от Европейската програма за възстановяване в Енергетиката със средства в размер на 100 млн. евро.

Пилотната инсталация на въглищната централа Федерико ІІ е първата в Италия и една от първите от този тип в Европа. Има капацитет за третиране на 10 000 кубични метра димни газове на час и да сепарира около 2,5 метрични тона въглероден диоксид на час или до 8 000 метрични тона CO2 на година. Развитието на проекта е част от съвместен проект между Енел и ENI – уловеното количество СО2 в Бриндизи ще се транспортира до място за съхранение, собственост на ENI в Кортемаджоре, където ще се инжектира и съхранява в подземно хранилище. Хранилището ще бъде въведено в експлоатация до 2012 г.

Енел планира бъдещи дейности за демонстрация на такъв тип инсталации в Китай и Южна Корея.

Въглищната централа Федерико ІІ е построена през 1997 г. и е с обща инсталирана мощност от 2,640 MW.

Още по темата:

 Enel

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Сподели: