Изработка на уеб сайт цена от Web IT Solutions. Професионална изработка на сайт цена, Wordpress сайт цена. Изработка на уеб сайт София, Изработка на уеб сайт Варна, Изработка на уеб сайт Пловдив Изработка на онлайн магазин и SEO оптимизация

Начало НовиниАнализиСъбитияРегулаторни приоритети за осигуряване на гъвкавост от страна на търсенето

Върни се назад

Назад

Регулаторни приоритети за осигуряване на гъвкавост от страна на търсенето

Регулаторни приоритети за осигуряване на гъвкавост от страна на търсенето

CEER публикува своя отговор на проучването на Европейската комисия ASSET относно регулаторните приоритети за осигуряване на гъвкавост от страна на търсенето (DSF). Като цяло регулаторите приветстват проучването ASSET, публикувано през ноември 2020 г., но все пак препоръчват внимателно да се следят, наблюдават и оценяват текущите процеси по отношение на използването на DSF.

Някои от основните изводи от отговора са:

  • DSF е иновативна и предизвикателна тема, която се очаква да бъде актуална най-вече на местно ниво. И все пак гъвкавостта не е самоцел; това е инструмент за по-ефективно управление на мрежите и може да допринесе за управлението на текущите предизвикателства, произтичащи от интеграцията на производството на възобновяеми източници. Следователно е необходима свобода за тестване на различни решения, като се има предвид съществуващия местен контекст.
  • Би било по-ефективно да се изчакат ефектите от прилагането на член 32 от Директивата за електроенергията (EU/2019/944) на национално ниво от всички държави-членки, преди да се прави преценка относно необходимостта от допълнителен мрежов кодекс (NC).
  • Освен пазарно-базирано осигуряване на услуги за гъвкавост, други опции за гъвкавост на ниво оператор на разпределителна система (DSO) са тези, базирани на правила, споразумения за присъединяване и мрежови тарифи.

Както се оценява понастоящем, регулаторите не виждат необходимостта да се създава конкретен мрежови кодекс по тази тема сега, тъй като в момента обхватът е неясен. Регулаторите обаче предлагат, разбира се, пълна подкрепа за съответните процеси на мониторинг и проектиране, създадени от Европейската комисия.

Вижте целия документ тук.

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Сподели: