Изработка на уеб сайт цена от Web IT Solutions. Професионална изработка на сайт цена, Wordpress сайт цена. Изработка на уеб сайт София, Изработка на уеб сайт Варна, Изработка на уеб сайт Пловдив Изработка на онлайн магазин и SEO оптимизация

Начало НовиниАнализиСъбитияРезултати от първия търг за съвместно закупуване на газ на ЕС

Върни се назад

Назад

Резултати от първия търг за съвместно закупуване на газ на ЕС

Резултати от първия търг за съвместно закупуване на газ на ЕС

Вчера еврокомисар Шефчович обяви резултати от първия търг за съвместно закупуване на газ на ниво ЕС в рамките на Енергийната платформа на ЕС.
Общо подадените оферти са за над 13,4 милиарда кубически метра, количество което надвишава търсенето на обявения търг (11,6 милиарда кубически метра газ). В търга са участвали 25 доставчици.
По-конкретно общият обем на реализираните оферти е 10,9 милиарда кубични метра като над 20 % е втечнен природен газ, а останалите почти 80 % са тръбопроводен газ.
Офертите обхващат 18 от 21 виртуални точки за търговия с тръбопроводен газ и двете виртуални точки за втечнен природен газ – северната и южната.
Особено положителен е фактът, че в най-уязвимите държави се наблюдава покриване на търсенето.
Така например заявените от България доставки на газ са напълно посрещнати. В Украйна и Молдова са осигурени съответно 100 % и 80 % от заявените количества.

 

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Сподели: