Начало НовиниАнализиСъбитияРеформа на разрешителните в законопроекта за лимита на дълга на САЩ в полза на енергийните проекти

Върни се назад

Назад

Реформа на разрешителните в законопроекта за лимита на дълга на САЩ в полза на енергийните проекти

Реформа на разрешителните в законопроекта за лимита на дълга на САЩ в полза на енергийните проекти

Законопроектът на САЩ за повишаване на тавана на държавния дълг включва разпоредби, които ще реформират разрешителния режим в страната, което би трябвало да улесни развитието на инфраструктурата, която ще осигури суровини за химическата промишленост, както и да ускори проектите за възобновяема енергия.

Законът за фискалната отговорност от 2023 г., известен като HR 3746, все още трябва да премине през Комисията по правилника на Камарата на представителите, преди цялата Камара на представителите да може да го гласува.

По време на брифинг, проведен на 28 май, служители на Белия дом потвърдиха, че предложените реформи на разрешителните следва да улеснят изграждането на повече проекти за слънчева и вятърна енергия, както и на преносни линии и зарядни устройства за електрически превозни средства.

Електрическите превозни средства и проектите за възобновяема енергия консумират различни пластмаси и химикали. Реформата на разрешителните може да стимулира потреблението на химикали за тези крайни пазари.

Източник: ICIS

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Сподели: