Изработка на уеб сайт цена от Web IT Solutions. Професионална изработка на сайт цена, Wordpress сайт цена. Изработка на уеб сайт София, Изработка на уеб сайт Варна, Изработка на уеб сайт Пловдив Изработка на онлайн магазин и SEO оптимизация

Начало НовиниАнализиСъбитияРецесията в ЕС намали емисиите на въглероден диоксид с 7.2%

Върни се назад

Назад

Рецесията в ЕС намали емисиите на въглероден диоксид с 7.2%

Рецесията в ЕС намали емисиите на въглероден диоксид с 7.2%

Европейската агенция за околна среда (ЕАОС) публикува доклад, в който се констатира, че силата на рецесията от 2009 г. е засегнала всички сектори на икономиката в ЕС. Потреблението на изкопаеми горива, основно въглища е намаляло в сравнение с предходната година. Емисиите на парникови газове в Европа са паднали до равностойността на 4,6 милиарда тона въглероден диоксид през 2009 г. от 4,96 милиарда през 2008 година. Този 7,2% спад се равнява на годишните емисии на Испания.

 

Докладът на ЕАОС отбеляза, че „рецесията през 2009 г. ускори, временно, тенденцията на спад в общите емисии на парникови газове“. Това съществено намаление на парниковите газове постави емисиите на ЕС на ниво от 17.6% под 5,59 милиарда тона, които са изпускани в базовата година на ООН от 1990 г.

 

Също така, цифрата 17,6% е близо до целта на ЕС за 20% намаление на емисиите на парникови газове в сравнение с 1990. По-голяма част от намалените емисии се дължат на рязкото намаление на емисиите на парникови газове от производството на електроенергия и топлинна енергия, както и от намаляване на производствена дейност.

 

Емисиите на парникови газове са спаднали и в САЩ – с 6,1%, а за  Русия процентът е 3.2%.

Още по темата:

За повече информация:

 

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Сподели: