Изработка на уеб сайт цена от Web IT Solutions. Професионална изработка на сайт цена, Wordpress сайт цена. Изработка на уеб сайт София, Изработка на уеб сайт Варна, Изработка на уеб сайт Пловдив Изработка на онлайн магазин и SEO оптимизация

Начало НовиниАнализиСъбитияСтартираха новите уебсайтове на ETIP SNET и Bridge

Върни се назад

Назад

Стартираха новите уебсайтове на ETIP SNET и Bridge

Стартираха новите уебсайтове на ETIP SNET и Bridge

Двете инициативи на Европейската комисия – ETIP Smart Networks for Energy Transition (SNET) и Bridge (наричана преди това Bridge H2020) – стартираха своите нови, актуализирани уебсайтове, съответно на 31 май и 1 юни.

Тези инициативи са в основата на интелигентните енергийни системи, които играят ключова роля за засилване на прехода към чиста енергия, за да се постигнат климатичните цели на европейската Зелена сделка и да се подкрепи планът REPowerEU. И двете имат за цел да допринесат за декарбонизацията на енергийните системи, транспорта, промишлеността и сградния фонд, както и да включат потребителите и гражданските общности в енергийните системи.

Основната роля на инициативата ETIP SNET е да насочва научните изследвания, развойната дейност и иновациите в подкрепа на енергийния преход в Европа чрез шест различни работни групи, фокусирани върху системите за енергийна ефективност, технологиите за съхранение, гъвкавото производство, цифровизацията на електроенергийната система и иновациите. Наред с различни задачи, тя идентифицира пречките пред иновациите, свързани с регулирането и финансирането, и осигурява принос към действие 4 на Стратегическия план за енергийни технологии (План SET), насочен към техническите предизвикателства, породени от трансформацията на енергийната система.

Bridge е група за сътрудничество, включваща 90 проекта в областта на интелигентните мрежи, съхранението на енергия, островите и проектите за цифровизация, финансирани по „Хоризонт 2020“ и „Хоризонт Европа“, чиято цел е да се създаде структуриран поглед върху междусекторните проблеми, които се срещат в демонстрационните проекти и могат да представляват пречка за иновациите. Той също така насърчава непрекъснатия обмен на знания между проектите, като им позволява да представят заключения и препоръки за бъдещото използване на резултатите от проектите чрез четири различни работни групи по управление на данни, бизнес модели, нормативни актове и ангажиране на потребителите и гражданите. Bridge е структуриран чрез четири работни групи (управление на данни, бизнес модел, регулиране и ангажираност на потребителите) и три TF (енергийни общности, анализ на възпроизводимостта/мащабируемостта и съвместна комуникация).

Допълнително по темата:

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Сподели: