Начало НовиниАнализиСъбитияСтартира набирането на статии за специализираното издание „Енергийна и климатична дипломация“

Върни се назад

Назад

Стартира набирането на статии за специализираното издание „Енергийна и климатична дипломация“

Стартира набирането на статии за специализираното издание „Енергийна и климатична дипломация“

Дипломатическият институт към министъра на външните работи планира издаването на набор от статии на тема: “Промените в европейската енергийна и климатична дипломация и политика, в контекста на новите геополитически и пазарни условия“ в своя годишен сборник „Енергийна и климатична дипломация“. Статиите следва да засягат въпроси, свързани с мерките, предприети на европейско и национално ниво, с цел преодоляване на енергийната криза, както и динамиката в енергийната и климатична дипломация на ЕС с трети страни, на фона на новите геополитически реалности.

Изследователи по темата, които желаят тяхна публикация да бъде поместена в предстоящото издание, следва да изпратят кратка анотация на избраната тема, която да съдържа: очертаване на проблематиката, тезите на автора, изводи и ключови думи. Текстът следва да бъде изпратен на английски език и форматиран по следния начин: 

  • формат на файла – docx
  • свободни от текст ивици (Margins) – 2,5;
  • вид на шрифта – Times New Roman;
  • размер на шрифта – 12;
  • междуредие – 1,5;
  • обем на текста – от 350 до 500 думи;
  • във файла следва да бъдат написани трите имена на автора и настоящото му занимание
  • имената на автора и настоящата му сфера на дейност следва да бъдат включени в предложението за статия.

Анотациите следва да бъдат изпратени до 15.02.2023г. на следните ел. пощи: slavtcho.neykov@emi-bg.com; dimitar.n.ivanov@mfa.bg; Предложените анотации ще бъдат селектирани от редакторска колегия, като на последващ етап авторите ще бъдат уведомени относно следващите стъпки по процеса на публикуване – по-нататъшни изисквания, индивидуални срокове, графично оформление и т.н. Публикациите следва да бъдат финализирани от авторите до 15 април 2023, с оглед неговото публикуване през юни. Статиите трябва да бъдат в обем от до 15 стандартни печатни страници (1800 знака с разстоянията).

При допълнителни въпроси, моля обръщайте се към г-н Димитър Иванов, старши експерт в отдел „Обучителни, изследователски и проектни дейности“ на Дипломатическия институт – dimitar.n.ivanov@mfa.bg; мобилен: 0896 871 887, както и към главния редактор на изданието, г-н Славчо Нейков, slavtcho.neykov@emi-bg.com, мобилен: 0894 551 711

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Сподели: