Изработка на уеб сайт цена от Web IT Solutions. Професионална изработка на сайт цена, Wordpress сайт цена. Изработка на уеб сайт София, Изработка на уеб сайт Варна, Изработка на уеб сайт Пловдив Изработка на онлайн магазин и SEO оптимизация

Начало НовиниАнализиСъбитияУвеличаване доставките на геотермална енергия

Върни се назад

Назад

Увеличаване доставките на геотермална енергия

Увеличаване доставките на геотермална енергия

Нов доклад на Международната енергийна агенция показва как може да бъде достигнато десеткратно увеличение на доставките на геотермална енергия (топлинна и електрическа) до 2050 година.

МЕА отчита необходимостта от комбинация на политически действия за поощряване на развитието на неизползвания потенциал на геотермална енергия в световен мащаб, както и новите технологии в тази област. Използването на геотермалните източници на енергия може да достигне от сегашните 0,3% до 3,5% от годишното производство на електроенергия в световен мащаб до 2050 г. В областта на топлинната енергия производството може да достигне до 3,9% от сегашните 0,2%.

Докладът представлява част от серията технологични карти, издавани от МЕА и има за цел да напътства правителствата и индустрията при предприемането на действия за постигане на пълно използване на чисти енергийни технологии.

Още по темата:

Към технологичната карта

 

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Сподели: