Начало НовиниАнализиСъбитияУНСС и ЕМИ стартират нова магистратура

Върни се назад

Назад

УНСС и ЕМИ стартират нова магистратура

УНСС и ЕМИ стартират нова магистратура

От есента на 2011 година в УНСС, към Факултет „Икономика на инфраструктурата“ стартира нова магистратура  – „Икономика на енергетиката“, в сътрудничество с Института за енергиен мениджмънт. Магистратурата е предназначена за бакалаври-икономисти. Кандидатстването ще се осъществява по общи условия за записване на магистратура в УНСС – разработване на тема, тип есе.

Обучението включва два семестъра редовно обучение, в който срок е включена и подготовката и защитата на дипломната работа. Заплащането е в рамките до 500 лв./семестър. Лекционните занятия ще се провеждат в петък, събота и неделя. Лекциите ще се водят от хабилитирани преподаватели на факултет „Икономика на инфраструктурата“ на УНСС, водещи специалисти от енергийния бранш и чуждестранни лектори, привлечени чрез Института за енергиен мениджмънт.

Първият семестър включва 6 задължителни дисциплини: Основи на енергетиката, Инвестиции в енергетиката, Търговия с енергийни ресурси и ценообразуване, Сигурност на енергийния бизнес, Бизнес комуникации, Логистика в енергийния сектор.Вторият семестър включва избор на 1 от 3 модула с по 4 дисциплини. Обучението завършва със защита на магистърска теза, а дипломата е за Магистър „Икономика на енергетиката“. Магистратурата е уникална не само за България, но и за Балканите и Централна Европа.
Получаваната диплома от УНСС е от университет, който според Ranking Web of World Bussiness Schools е на 22-ро място сред 100-те акредитирани европейски икономически университети. За отличилите се по време на обучението студенти ще бъдат предвидени стажове в големи енергийни компании и предложения за работа в тях.

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Сподели: