Изработка на уеб сайт цена от Web IT Solutions. Професионална изработка на сайт цена, Wordpress сайт цена. Изработка на уеб сайт София, Изработка на уеб сайт Варна, Изработка на уеб сайт Пловдив Изработка на онлайн магазин и SEO оптимизация

Начало НовиниАнализиСъбитияУНСС с научен форум „Енергийната трансформация в България в контекста на плана RePowerEU“

Върни се назад

Назад

УНСС с научен форум „Енергийната трансформация в България в контекста на плана RePowerEU“

УНСС с научен форум „Енергийната трансформация в България в контекста на плана RePowerEU“

Председателят на УС на Института за енергиен мениджмънт Славчо Нейков ще представи темата „Въглищата и енергийната сигурност в контекста на RePowerEU – особености на българския подход“ по време на Научен форум „Енергийната трансформация в България в контекста на плана RePowerEU“, организиран от УНСС на 27 февруари  2023 година.

Научноизследователският център по енергиен бизнес и инфраструктура на Университета за национално и световно стопанство, съвместно с Министерството на икономиката и индустрията и Съюза на икономистите в България организират научен форум на тема „Енергийната трансформация в България в контекста на плана RePowerEU“. Събитието ще се проведе на 27.02.2023 г. от 10:00 часа в Голяма конферентна зала на УНСС.

Форумът ще бъде открит от ректора на университета проф. д-р Димитър Димитров, а в събитието се очаква да вземе участие и министърът на икономиката и индустрията Никола Стоянов.

Програмата включва два панела, а темите са структурирани в контекста на плана на Европейската комисия „RePowerEU“. Ще бъдат анализирани теми като въздействието на Плана върху българската електроенергийна система, Зелената сделка и ускоряването на енергийния преход чрез него, ролята му в развитието на българската индустрия и за увеличаване на конкурентоспособността на енергоинтензивната индустрия.

По време на събитието ще бъдат обсъдени въпроси, свързани с алтернативните горива, въглищните централи и енергийната трансформация в контекста на „RePowerEU“. Ще бъдат дискутирани дългосрочните перспективи за диверсификация на енергийните доставки и промените за българската икономика в новата енергийна реалност.

Във форума ще участват представители наМинистерството на икономиката и индустрията, „Държавна консолидационна компания“ ЕАД, Съюза на икономистите в България, „Електроенергиен системен оператор“ ЕАД, Българска федерация на индустриалните енергийни консуматори, Институт за енергиен мениджмънт, Институт за икономически изследвания към Българска академия на науките, Българска асоциация в атомната индустрия, Българско геополитическо дружество, инвеститори и учени от различни структури в страната и чужбина и др.

ПРОГРАМАТА на форума можете да видите тук.

 

 

 

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Сподели: