Изработка на уеб сайт цена от Web IT Solutions. Професионална изработка на сайт цена, Wordpress сайт цена. Изработка на уеб сайт София, Изработка на уеб сайт Варна, Изработка на уеб сайт Пловдив Изработка на онлайн магазин и SEO оптимизация

Начало НовиниАнализиСъбитияШесто издание на „ЕНЕРГИЙНА И КЛИМАТИЧНА ДИПЛОМАЦИЯ“

Върни се назад

Назад

Шесто издание на „ЕНЕРГИЙНА И КЛИМАТИЧНА ДИПЛОМАЦИЯ“

Шесто издание на „ЕНЕРГИЙНА И КЛИМАТИЧНА ДИПЛОМАЦИЯ“

През месец юли 2021 г. излезе от печат шестото издание на сборника „Енергийна и климатична дипломация“ и петнадесето от поредицата „Външнополитически изследвания“ на Дипломатическия институт към Министъра на външните работи. Тазгодишната публикация се фокусира върху три направления по темата – стратегически въпроси, регулации и законодателство, както и инвестиции и алтернативни възобновяеми енергийни източници, в това число геотермална енергия и преработка на био отпадъци.

За поредна година председателят на УС на Института за енергиен мениджмънт Славчо Нейков е главен редактор и автор на уводната статия в сборника.

В рамките на стратегическото направление, централно място заема публикация, свързана с инициативата „Три морета“ и председателството на Република България на форума в периода 08-09 юли 2021 г. Статията се концентрира върху историческото развитие на инициативата и възможностите, които тя предостява за по-добра енергийна, транспортна и дигитална свързаност.  Останалите две публикации обхващат ролята на енергийната сигурност в дейността на НАТО,  както и енергийните отношения между ЕС и Украйна. Техни автори са гл. ас. Милен Кисьов от Военна академия „Георги Раковски“ и г-н Алексей Маргоевски, репортер в Българската телеграфна агенция (БТА) и докторант в УНСС.

Второто направление включва теми, свързани с регулаторните промени в енергийната политика на ЕС, в контекста на Европейската зелена сделка и тяхното отражение върху структурата на българския енергиен сектор. Автори в това направление са: доц. д-р Атанас Георгиев, декан на Стопанския факултет към Софийския университет „Св. Климент Охридски“, г-жа София Савова, експерт в агенцията за регионално икономическо развитие Стара Загора, г-жа Любомира Ганчева, съветник по енергийните въпроси в Администрацията на президента на Република България, г-жа Илина Стефанова, координатор на проекти за енергийна ефективност към Организацията за индустриално развитие към ООН, г-жа Виктория Димитова и г-н Павлин Стоянов, правни консултанти в енергийния сектор.

Третото направление обхваща теми, свързани с ролята и мястото на био отпадъците и геотермалната енергия в нулево-въглеродната икономика, като автори на статиите са предприемачи в енергийния сектор – г-н Цветозар Захариев и г-н Георги Кортов.

Можете да свалите сборника на следния линк

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Сподели: