Начало НовиниАнализиСъбития110 млрд. евро инвестиции за разширяване на електроразпределителни мрежи до 2033 г. в Германия

Върни се назад

Назад

110 млрд. евро инвестиции за разширяване на електроразпределителни мрежи до 2033 г. в Германия

110 млрд. евро инвестиции за разширяване на електроразпределителни мрежи до 2033 г. в Германия

През следващото десетилетие операторите на мрежи в Германия предвиждат да изразходват около 110 милиарда евро за разширяване на електроразпределителните мрежи. Тази информация е споделена наскоро от Федералната агенция за мрежите в отговор на запитване от германската прес агенция dpa. Проектите за повишаване на мрежовия капацитет са предвидени за завършване или са в процес на изпълнение и продължават до 2033 г.

Между 2034 и 2045 г. мрежовите оператори предвиждат, че ще инвестират приблизително 90 млрд. евро в допълнителни планове за разширяване. Плановете включват и инвестиции за подмяна на сегашните разпределителни линии. Предвижда се тези суми да бъдат близо 10 млрд. евро до 2033 г. и още 20 млрд. евро до 2045 г. Част от разходите за инсталиране на нови електропроводи ще бъдат заплатени от потребителите на електроенергия чрез т.нар. мрежови такси.

Германия разполага с около 36 000 км преносни линии, докато разпределителните мрежи се простират на внушителните два милиона километра.

За повече информация: CLEW

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Сподели: