Изработка на уеб сайт цена от Web IT Solutions. Професионална изработка на сайт цена, Wordpress сайт цена. Изработка на уеб сайт София, Изработка на уеб сайт Варна, Изработка на уеб сайт Пловдив Изработка на онлайн магазин и SEO оптимизация

Начало НовиниАнализиСъбития4,8% от българите смятат, че живеят в тъмни жилища

Върни се назад

Назад

4,8% от българите смятат, че живеят в тъмни жилища

4,8% от българите смятат, че живеят в тъмни жилища

Достъпът до дневна светлина в жилищата помага за подобряване на здравето и благосъстоянието, като същевременно може да помогне за подобряване на енергийната ефективност чрез намаляване на нуждата от изкуствено осветление.

Съгласно изследване на Евростат, публикувано на 01 ноември 2021, през 2020 г. 5,9% от хората в ЕС съобщават, че нямат достатъчно дневна светлина в жилището си, което означава, че жилището им изглежда твърде тъмно и се разглежда като проблем за домакинството.

През 2020 г. над 10% от хората, живеещи в Испания, смятат жилището си за твърде тъмно (10,6%), което е най-високият дял, регистриран сред държавите-членки на ЕС. Испания е следвана от Франция (9,5%; предварителни данни), Малта (9,4%) и Унгария (7,7%).

За разлика от тях, най-ниски дялове са регистрирани в Словакия (2,6%, предварителни данни), Италия (2,6%, данни от 2019 г.), Кипър (2,8%) и Чехия (3,1%).

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Сподели: