Изработка на сайт Изработка на уеб сайт Изработка на уебсайт Изработка на сайтове Изработка на сайтове Варна Изработка на сайтове София Изработка на уеб сайт София Варна Пловдив SEO оптимизация сео оптимизация оптимизация за google оптимизация за търсачки курсове по немски език курсове по английски език
Изработка на уеб сайт Изработка на уебсайт Изработка на сайт Изработка на сайтове Изработка на сайтове Варна Изработка на сайтове София Изработка на уеб сайт София Варна Пловдив SEO оптимизация сео оптимизация оптимизация за google оптимизация за търсачки курсове по английски език курсове по немски език

Начало НовиниАнализиСъбитияACER/CEER: Мониторинг на електроенергийния пазар на едро 2020

Върни се назад

Назад

ACER/CEER: Мониторинг на електроенергийния пазар на едро 2020

ACER/CEER: Мониторинг на електроенергийния пазар на едро 2020

Съветът на европейските енергийни регулатори и Агенцията за сътрудничество на енергийните регулатори в ЕС публикуваха новото издание на Доклада за пазарен мониторинг 2020, посветено на електроенергийния пазар на едро.

Докладът представя основните резултати от мониторинга на европейските вътрешни пазари на електроенергия и природен газ и препоръките за по-нататъшни действия за укрепване на тяхната интеграция. Мониторинговият доклад съдържа три части: Електроенергиен пазар на едро, Газов пазар на едро, Енергиен пазар на дребно и защита на потребителите.

Електроенергиен пазар на едро през 2020: кое е новото?

  • Исторически рекорд на енергийните цени в Европа (2021): Въпреки че информацията в доклада покрива 2020 г., докладът засяга накратко и високите цени от 2021. В повече детайли въпросът е разгледан в публикувана наскоро Note on High Energy Prices на ACER.
  • Бариери за ефективно формиране на цените и лесен достъп до пазара на нови участници: ACER анализира единадесет потенциални бариери и установява, че те съществуват в повечето от държавите-членки. Това е индикация за съществуващи възможности за подобрение.
  • COVID-19 и пазарната интеграция – прогрес въпреки пандемията: ACER и CEER признава усилията на страните-членки в укрепване на пазарната интеграция. Интеграцията на европейските пазари ден напред и в рамките на деня продължава. Като последица, нивото на ефикасност в използването на трансграничния преносен капацитет през 2020 е най-високото постигано досега всички краткосрочни времеви периоди на доставка.
  • Схеми за прекъсваемост: Идентифицирани са четири услуги за схеми за прекъсваемост (адекватност, балансиране, управление на претоварванията и авариен резерв), подкрепяйки пазарно-базиран подход за тяхното използване за подкрепа на сигурността на доставките.

Към текста на доклада.

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Сподели: