Изработка на уеб сайт цена от Web IT Solutions. Професионална изработка на сайт цена, Wordpress сайт цена. Изработка на уеб сайт София, Изработка на уеб сайт Варна, Изработка на уеб сайт Пловдив Изработка на онлайн магазин и SEO оптимизация

Начало НовиниАнализиСъбитияEMI се срещна с новото ръководство на Министерството на енергетиката

Върни се назад

Назад

EMI се срещна с новото ръководство на Министерството на енергетиката

EMI се срещна с новото ръководство на Министерството на енергетиката

Представители на Института за енергиен мениджмънт се срещнаха днес с министъра на енергетиката Андрей Живков и заместник-министрите Мирослав Дамянов и Александър Николов.

На срещата беше представена дейността на Института и на неговите членове и партньори, както и вижданията ни по актуални проблеми, свързани с развитието на енергийния сектор в България и подготвяните мащабни промени в европейското енергийно и екологично законодателство.

Те са особено важни на настоящия етап, когато трябва да се разработват конкретните механизми за подкрепа на енергийния и цифров преход на България и да се защитават и осъществяват проекти в тази връзка в рамките на националните планове за възстановяване и устойчивост, механизма за справедлив преход и интегрираните национални планове в областта на енергетиката и климата.

От страна на министър Живков беше подчертано, че в условията на активен диалог с всички заинтересовани страни следва а бъдат очертани необходимите мерки за стабилизиране на енергийния сектор и да бъдат набелязани работещи решения за неговото бъдеще. По думите на министър Живков, диалогът с професионалната общност е от ключово значение за успешното реализиране на водените от министерството политики за пазарно и прозрачно развитие на енергийния сектор и за защита на националните енергийни интереси на България в международен план.

Институтът за енергиен мениджмънт  е неправителствена организация, която обединява най-големите чуждестранни инвеститори в енергетиката с водеща роля за гарантиране на енергийната сигурност. Членове на Института са ЕВН БЪЛГАРИЯ, ЕНЕРГО-ПРО, ЧЕЗ БЪЛГАРИЯ, AES БЪЛГАРИЯ. Основен партньор е КОНТУРГЛОБАЛ. Институтът е ексклузивен национален пълноправен член на ЕВРОЕЛЕКТРИК.

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Сподели: