Начало НовиниАнализиСъбитияEMI се срещна с новото ръководство на Министерството на енергетиката

Върни се назад

Назад

EMI се срещна с новото ръководство на Министерството на енергетиката

EMI се срещна с новото ръководство на Министерството на енергетиката

Представители на Института за енергиен мениджмънт се срещнаха днес с министъра на енергетиката Андрей Живков и заместник-министрите Мирослав Дамянов и Александър Николов.

На срещата беше представена дейността на Института и на неговите членове и партньори, както и вижданията ни по актуални проблеми, свързани с развитието на енергийния сектор в България и подготвяните мащабни промени в европейското енергийно и екологично законодателство.

Те са особено важни на настоящия етап, когато трябва да се разработват конкретните механизми за подкрепа на енергийния и цифров преход на България и да се защитават и осъществяват проекти в тази връзка в рамките на националните планове за възстановяване и устойчивост, механизма за справедлив преход и интегрираните национални планове в областта на енергетиката и климата.

От страна на министър Живков беше подчертано, че в условията на активен диалог с всички заинтересовани страни следва а бъдат очертани необходимите мерки за стабилизиране на енергийния сектор и да бъдат набелязани работещи решения за неговото бъдеще. По думите на министър Живков, диалогът с професионалната общност е от ключово значение за успешното реализиране на водените от министерството политики за пазарно и прозрачно развитие на енергийния сектор и за защита на националните енергийни интереси на България в международен план.

Институтът за енергиен мениджмънт  е неправителствена организация, която обединява най-големите чуждестранни инвеститори в енергетиката с водеща роля за гарантиране на енергийната сигурност. Членове на Института са ЕВН БЪЛГАРИЯ, ЕНЕРГО-ПРО, ЧЕЗ БЪЛГАРИЯ, AES БЪЛГАРИЯ. Основен партньор е КОНТУРГЛОБАЛ. Институтът е ексклузивен национален пълноправен член на ЕВРОЕЛЕКТРИК.

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Сподели: