Изработка на сайт Изработка на уеб сайт Изработка на уебсайт Изработка на сайтове Изработка на сайтове Варна Изработка на сайтове София Изработка на уеб сайт София Варна Пловдив SEO оптимизация сео оптимизация оптимизация за google оптимизация за търсачки курсове по немски език курсове по английски език
Изработка на уеб сайт Изработка на уебсайт Изработка на сайт Изработка на сайтове Изработка на сайтове Варна Изработка на сайтове София Изработка на уеб сайт София Варна Пловдив SEO оптимизация сео оптимизация оптимизация за google оптимизация за търсачки курсове по английски език курсове по немски език

Начало НовиниАнализиСъбитияENTSO-E публикува Първата европейска оценка на адекватността на ресурсите

Върни се назад

Назад

ENTSO-E публикува Първата европейска оценка на адекватността на ресурсите

ENTSO-E публикува Първата европейска оценка на адекватността на ресурсите

ENTSO-E публикува на 23 ноември 2021 г. първата европейска оценка на ресурсната адекватност (ERAA).

Според съобщението на организацията, ERAA осигурява огромен скок напред в сравнение с по-ранните средносрочни  адекватностни прогнози.  Тя оценява как потребителското търсене може да бъде задоволено през следващото десетилетие, което определя пътя към електроенергийна система с нулеви емисии и взема предвид как електропроизводството, реакцията на търсенето и потенциалът за гъвкавост ще бъдат засегнати от развиващата се динамика на пазара.

Анализът е ценен инструмент за политиците, системните оператори и други заинтересовани страни в областта на електроенергията по пътя към климатична неутралност. Централната роля на електроенергията в този преход означава, че операторите на преносни системи трябва да управляват все по-сложна система. Ключовият извод от анализа на ERAA 2021 е, че европейската енергийна система може, с планиране, координация и сътрудничество, да предостави сигурно и стабилно електричество за прехода към нулеви емисии.

Припомняме, че необходимостта от въвеждане на специални механизми за непазарни плащания за капацитет трябва да се докаже след представяне на оценка на адекватността на ресурсите, демонстрираща по надежден и убедителен начин, че съществуват заплахи пред сигурността на снабдяването ако липсват такива механизми за съответната електроенергийна система. Бегъл преглед на анализа на ERAA 2021  показва, че за всички разглеждани сценарии, както за периода 2025 г., така и за 2030 г. България остава сред системите с нулеви или под 0,1 часа/годишно стойности на LOLE (Loss of Load Expectation – очаквания за загуба на товар).

С всички части на доклада можете да се запознаете на тази страница.

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Сподели: