Изработка на уеб сайт цена от Web IT Solutions. Професионална изработка на сайт цена, Wordpress сайт цена. Изработка на уеб сайт София, Изработка на уеб сайт Варна, Изработка на уеб сайт Пловдив Изработка на онлайн магазин и SEO оптимизация

Начало НовиниАнализиСъбитияEurelectric призовава за „Стратегия за електрификация“

Върни се назад

Назад

Eurelectric призовава за „Стратегия за електрификация“

Eurelectric призовава за „Стратегия за електрификация“

Европейската комисия трябва спешно да разработи и приложи интегрирана „Стратегия за електрификация“, за да отключи пълния потенциал на голямото усвояване на чиста електроенергия.

Това е призивът в основата на политическите препоръки на Eurelectric за електрическо десетилетиe, публикувани днес, заедно с анализ на ползите, произтичащи от масовата електрификация. Спешността е критична. Ускорената електрификация е от ключово значение за декарбонизацията на Европа.

До 2030 г. Европейската комисия прогнозира делът на електроенергията в крайното потребление на енергия да скочи от 23% днес на 30%, преди да достигне поне 50% през 2050 г. За постигането на това са необходими решителни политически действия.

Кристиан Руби, генерален секретар на Eurelectric каза: „Електрификацията е от решаващо значение за успешен, добре координиран преход към чиста енергия. Нуждаем се от всеобхватна стратегия за електрификация, която ефективно и оптимално да намали емисиите от сектори, които все още разчитат на изкопаеми горива: транспорт, отопление и индустрии. Ето защо ние призоваваме Комисията да продължи напред и да изработи тази стратегия в контекста на дискусиите „Подходящи за 55“. Стратегията, към която призоваваме, трябва да активира всички ключови лостове за електрификация, както следва:

  • Дайте приоритет на пряката и непряка електрификация, за да стимулирате декарбонизацията и да рационализирате политиките за електрифициране на секторите за крайно потребление;
  • Намалете данъците и налозите върху електроенергията, като по този начин установите равнопоставени условия с другите енергийни носители и дадете възможност на клиентите да доведат промяната до нетна нула.
  • Модернизирайте енергийната система, за да осигурите гъвкавост от електрифицираните сектори.
  • Укрепване на инфраструктурата: подобряване на процедурите за издаване на разрешителни за нови мощности; осигуряване на инфраструктура за презареждане в сградите; отключване на инвестиции в разпределителните мрежи.

2020-2030 са Електрическото десетилетие – десетте години, когато електричеството ще оформи нови междуотраслови екосистеми, за да осъществи енергийния преход. Той използва силата на съвременните, въглеродно неутрални и електрифицирани технологии, които също отразяват нарастващото търсене на клиентите: електронна мобилност, електрически термопомпи и възобновяема енергия. Скоростното мащабиране на електрическите технологии ще разгърне пълните им предимства, включително: декарбонизирано бъдеще благодарение на по-високата ефективност на системата; по-добра координация между клиенти и доставчици; по-зелена икономика с милиони нови работни места; по-чист въздух и 24 милиарда евро спестявания от ползи за здравето; намалена зависимост от вноса на петрол и газ и спестявания от 107 милиарда евро годишно.

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Сподели: