Начало НовиниАнализиСъбития„ВЕИ и енергийна сигурност: предимства срещу рискове“

Върни се назад

Назад

Вид на събитието:

Конференция

Организатор:

БЕМФ

Дата:

13-10-2023

Място:

София, бул. Г. М. Димитров 59, NV Tower

Час:

9:00 – 17:00

Достъп:

Регистрация тук

Българският енергиен и минен форум, съвместно с Минстрой холдинг, Медийна група “Стандарт“ и Камарата на енергийните общности в България организират Национална енергийна конференция с борса на ВЕИ-проекти „ВЕИ и енергийна сигурност: предимства срещу рискове“.

Целта на конференцията е организиране на открита професионална дискусия за проблемите по изграждане и присъединяване към мрежата на ВЕИ. Ще бъдат представени актуални данни по вида и структурата на планираните и заявени ВЕИ-проекти за производство на енергия от всички типове-фотоволтаични, вятърни, биомаса, биогаз, геотермални, за производство на водород, комбинирано производство на електроенергия и други продукти, капацитети за съхранение на енергия, от отпадъци-към-енергия, помпено-акумулиращи централи и други.

Основни теми:

  • Актуално състояние на ВЕИ и мястото им в националния енергиен баланс;
  • Бъдещи модели на „домашна енергетика“ и енергийни общности;
  • Дискусия по предложения за промени в регулаторната рамка;
  • Модели и възможности за финансиране на ВЕИ проекти;
  • Борса за ВЕИ проекти: Представяне на специализиран сайт: www.enproexchange.com;

Борса за проекти

В отделен панел на конференцията собственици на ВЕИ-проекти имат вазможността да  представят проектите си, както и да оферират продажби на дялове от тях, или на целите проекти по стандартизиран формат на информацията. В същата сесия собствениците на проекти ще могат да отправят запитване и установяват контакти за преговори за финансиране от участващите представители на финансови институции.

Повече информация – на страницата на организаторите.

 

Сподели: