Начало НовиниАнализиСъбитияЧиста енергия, декарбонизация и инвестиции в енергетиката

Върни се назад

Назад

Чиста енергия, декарбонизация и инвестиции в енергетиката

Чиста енергия, декарбонизация и инвестиции в енергетиката

Вид на събитието:

Семинар – дискусия

Дата:

12-05-2022

Място:

Тракийски университет, гр. Стара Загора

Час:

10:30-13:30 ч.

Достъп:

Регистрация

Институтът за енергиен мениджмънт и Тракийският университет организират на 12 май 2022 г. семинар-дискусия на тема „Чиста енергия, декарбонизация и инвестиции в енергетиката“.   Семинарът ще се проведе от 10:30 до 13:30 часа в сградата на Тракийския университет в Стара Загора.

Форумът ще представи експертна дискусия по най-важните въпроси, свързани с развитието на енергийния комплекс „Марица изток“, през призмата на енергийния сектор, в контекста на националната и европейска политики и актуални факти и събития.

Основни акценти:

  • Декарбонизация на българската икономика;
  • План за възстановяване и устойчивост на Република България;
  • Енергийна сигурност и инвестиции (конкретни предложения за инвестиционни проекти; бъдещето на държавната и частните ТЕЦ; развитието на мрежите; използване на алтернативни енергийни източници и др.);
  • Предприети и планирани действия на регионално и национално ниво;
  • Визия за необходимите следващи стъпки от страна на държавните институции и възможностите за проактивна позиция на бизнеса, НПО и други представители на гражданското общество в това отношение.

Участници:

За участие са поканени представители на държавни институции на национално и регионално ниво, представители на бизнеса и бизнес-асоциации, кметове на общини от региона, синдикални организации, представители на научните среди и медии.

Предварителна програма:

10:30 – 10:45 – Откриване

  • Славчо Нейков, Председател на Управителния съвет, Институт за енергиен мениджмънт
  • Доц. Д-р Добри Ярков, Ректор, Тракийски университет Стара Загора

10:45 – 12:00 Встъпителен панел

  • Славчо Нейков, Институт за енергиен мениджмънт – представяне на европейски и национални енергийни аспекти, План за възстановяване и устойчивост, правни аспекти, открити въпроси;
  • Иван Цанков и Красимир Ненов, AmCham България – представяне на доклада „Декарбонизация на енергийния сектор на България“;
  • Боян Рашев, Управляващ партньор, denkstatt България;

12:00 – 13:30 – Дискусия

13:30 – Закриване

Регистрация

Можете да се регистрирате за участие на следните email- адреси: diyana.stoyanova(at)emi-bg.com и violetka.zheleva(at)trakia-uni.bg.


Прессъобщение след събитието.

Заключения на модератора на дискусията.

Сподели: