Изработка на сайт Изработка на уеб сайт Изработка на уебсайт Изработка на сайтове Изработка на сайтове Варна Изработка на сайтове София Изработка на уеб сайт София Варна Пловдив SEO оптимизация сео оптимизация оптимизация за google оптимизация за търсачки курсове по немски език курсове по английски език
Изработка на уеб сайт Изработка на уебсайт Изработка на сайт Изработка на сайтове Изработка на сайтове Варна Изработка на сайтове София Изработка на уеб сайт София Варна Пловдив SEO оптимизация сео оптимизация оптимизация за google оптимизация за търсачки курсове по английски език курсове по немски език

Начало НовиниАнализиСъбитияPower2People: повишаване на информираността и ангажираността на потребителите

Върни се назад

Назад

Power2People: повишаване на информираността и ангажираността на потребителите

Power2People: повишаване на информираността и ангажираността на потребителите

На днешното си събитие Power2People Eurelectric демонстрира как електроенергийните доставчици са увеличили усилията си за овластяване на потребителите и обсъди по какъв начин индустрията и политиците могат да работят заедно за енергиен преход, движен от потребителите.

През 2021 Eurelectric в партньорство с Accenture оценява как европейските клиенти на електроенергия и доставчиците на електроенергия възприемат напредъка след стартирането на инициативата 15 pledges to customers.

По-широкото участие на клиентите е от съществено значение за преминаването към енергийна система с нулеви въглеродни емисии. С това проучване Eurelectric потвърждава отново ангажимента на доставчиците на електроенергия да се стремят към овластяване на клиентите и признава, че се изискват непрекъснати инвестиции в информираността на клиентите и качеството на услугите. Асоциацията призова политиците и заинтересованите страни да се обединят, за да преодолеят пречките при ангажирането на клиентите.

От изследване, проведено с 2000 клиенти от 10 страни-членки и 47 електроенергийни доставчици, стават ясни три много конкретни извода:

Като цяло потребителите чувстват, че имат повече избор, контрол и по-добро задоволяване на своите енергийни нужди и са доволни от новите електроенергийни решения. Между 73% и 92% от потребителите, които са използвали нови енергийни продукти и услуги от своя доставчик, ги намират за полезни. Всъщност повече от три четвърти от доставчиците на енергия са увеличили усилията си да предложат на потребителите устойчиви алтернативи и да насърчат тяхното възприемане, а 9 от 10 доставчици на енергия активно разширяват предлагането на услуги. Селекция от конкретни примери за иновативните продукти, разработвани в цяла Европа, е достъпна на специалната уеб страница на Eurelectric. В резултат на това групата потребители, които са забелязали положителна промяна в тези области, е три до четири пъти по-голяма от тези, които са забелязали влошаване. Повече от една четвърт от потребителите съобщават за повече опции и решения, а един на всеки пет усеща повече контрол върху потреблението на енергия и върху разходите си и намира процеса за по-опростен и по-прозрачен.

Въпреки това има огромна празнина в ангажираността. Близо 80% от потребителите все още не използват наличните нови енергийни решения. Финансовите бариери остават важни пречки пред възприемането на нисковъглеродни енергийни продукти и услуги. По-малко от един на всеки пет души използва нисковъглеродни решения – като една четвърт от хората, които се интересуват от електрически продукти като отопление и електрически превозни средства, ги намират за твърде скъпи. За да се преодолее това, Eurelectric призовава за максимизиране на взаимодействието между образованието, програмите за дигитална грамотност и инициативите за насърчаване на електрификацията за стимулиране на енергийния преход.

Ангажирането на клиентите в енергийния преход изисква колективни усилия от индустрията, политиката и организациите на потребителите. Потребителите очакват всички участници в новата енергийна екосистема да им помогнат в тяхното лично преходно пътуване. Сътрудничеството между доставчици, партньори в новата енергийна екосистема и правителства е от решаващо значение за по-широкото участие на потребителите.

Можете да прочетете доклада и да проследите събитието на запис тук.

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Сподели: