Начало НовиниАнализиСъбитияTenneT търси иновации за справяне с претоварването на мрежата

Върни се назад

Назад

TenneT търси иновации за справяне с претоварването на мрежата

TenneT търси иновации за справяне с претоварването на мрежата

Бързото развитие на термопомпите, зарядните станции, новите бизнес области и инициативите за устойчивост на промишлеността водят до рязко нарастване на търсенето на капацитет на електроенергийната мрежа.

Съгласно съобщение на електропреносния оператор TenneT разширяването на електропреносната мрежа е в разгара си, но отнема много време, отчасти поради търсенето на подходящи места и дългите процедури за издаване на разрешителни. Ресурсите, изразяващи се в квалифициран персонал и оборудване за подготовка и извършване на цялата работа, също са ограничени.

Стартиране на Програма за отворени иновации

Преносният оператор TenneT участва в нидерландската програма за действие landelijk actieprogramma за ускоряване на инвестициите в мрежата и работа по решения за по-добро използване на мрежата. Успоредно с това TenneT активно търси още идеи за оптимизиране на използването на мрежата, за да може да свърже повече и по-бързо клиенти към преносната и разпределителната мрежа. Ето защо TenneT стартира „Програма за отворени иновации“.  В нея участниците могат да излязат с творчески предложения, които допринасят за оптималното използване на мрежата. Регионалните оператори на мрежи Alliander, Stedin и Enexis участват в тази програма.

За повече информация: тук

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Сподели: